Peynir Helvası Hazırlanışı

Gürsüt Beyaz Peyniri rendeleyin ve 1.5 çay bardağı kadarını ayırın. Geri kalanını tavaya alın ve orta ateşte eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta sarılarını, vanilyayı ekleyip hızlıca karıştırın. İrmiği ilave edin ve kavurarak pişirin. Kalan peyniri ve şekeri ekleyin. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Helvayı ocaktan alıp yağlanmış bir fırın kabına aktarın. Kaşığın tersi ile bastırarak yayın ve 200 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Antep fıstığıyla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.

Malzemeler;

  • 600 gr Gürsüt beyaz peynir
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı
  • 100 gr irmik
  • File antep fıstığı
  • 1.5 bardağı toz şeker